El president del Grup Municipal del PP, Josep Bou, ha participat en l’homenatge a Rafael Casanova acompanyant la comitiva municipal. Des de 2012 que un membre del Partit Popular no hi participava. Bou ha fet una ofrena en solitari i ha aprofitat per reivindicar la figura de Casanova com un defensor de la unitat d’Espanya. El líder popular ha recordat que el qui era alcalde de Barcelona el 1714 va demanar als catalans la defensa del rei Carles III. Bou ha recordat que grans noms de la cultura catalana, com Joan Maragall, Jaume Balmes o Mossèn Cinto Verdaguer, sempre han defensat que Casanova va ser “un espanyolàs”.

Visiblement emocionat, Bou ha explicat com durant la Guerra de Successió, Casanova va demanar als catalans que “vessessin la seva sang pel rei  pel seu honor, per la pàtria i per la llibertat de tots els espanyols”. El president del Grup Municipal del PP ha lamentat que l’independentisme tingui “segrestada” la figura de Rafael Casanova.

Josep Bou també ha criticat l’himne d”Els segadors‘ i s’ha preguntat si quan la lletra diu “que tremoli l’enemic” es refereix als catalans que també se senten espanyols.

 

[vc_section][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”què vols saber de la Diada 2019?” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section]