Pluja a Barcelona

La Diada 2019 tornarà a incloure un munt d’actes arreu de Catalunya i coincideix, un any més, amb la manifestació de l’11 de setembre organitzada per l’ANC. Si tens pensat participar en algun dels actes, t’interessarà saber quin temps farà.

Farà calor per a la Diada 2019?

Caldrà estar molt atents a les actualitzacions dels mapes del temps d’aquest 11 de setembre a Barcelona, ja que els darrers mapes continuen anunciant pluja durant les hores prèvies a la manifestació de les 17.14 hores.

En aquesta època de l’any el temps és especialment canviant però enguany ja podem afirmar que la calor està completament descartada. La temperatura ha baixat de forma clara amb l’entrada del mes de setembre i la majoria de mapes coincideixen a pronosticar un ambient més fresc del que tocaria en aquesta època de l’any.

A la gràfica del meteograma de Barcelona, la línia vermella simbolitza els valors de temperatura mitjana que cal esperar aquests dies i la línia blanca són els valors previstos, clarament més baixos. Es preveu que la temperatura es mogui entorn als 23 ºC a l’hora de la manifestació.

Evolució de la temperatura i la pluja previst pels propers dies, segons diferents models meteorològics

Plourà durant la Diada a Barcelona?

Els models meteorològics coincideixen a indicar que la part més inestable de la pertorbació mediterrània que ens afectrà aquests dies arribarà entre dilluns al vespre i dimarts. El dia abans de la Diada es preveu molt plujós a bona part de les comarques i amb baixada contundent dels termòmetres.

Dimecres, dia 11, es mantindrà l’ambient fresc, però tot fa pensar que la pluja (línies inferiors de la gràfica) s’allunyarà a partir del migdia amb celeritat cap al sud, vers les Illes i punts del País Valencià. Durant les primeres hores del dia encara podrà caure algun ruixat, especialment a tota la franja del litoral.

Amb aquest escenari, les clarianes anirien a més a partir de mig matí a Barcelona i la tarda es mantindria variable, amb poca pluja i molt dispersa. El vent de gregal es faria notar encara moderat a primeres hores, a la tarda es preveu que perdi empenta. La notícia de dimecres també serà el fort tràngol marítim, amb mar de fons i onades molt notables.

Un petit moviment d’aquesta baixa atmosfèrica podria canviar aquesta predicció, per això caldrà seguir-ho minut a minut. A @btveltemps n’estarem ben atents.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès diversos avisos de perill meteorològic i que afecten el Barcelonès.

[vc_section][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”què vols saber de la Diada 2019?” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section]