acte institucional diada 2019

La pluja i el mal temps han obligat a suspendre l’acte institucional de la Diada, que estava previst aquest dimarts al vespre a la plaça de Sant Jaume. Inicialment s’havia de celebrar a partir de les 22 h, però el govern de la Generalitat ha decidit anul·lar-lo per la “previsió aquesta nit de precipitacions intenses”. De fet, tot apunta que la pluja d’aquest dimarts podrien augmentar de cara a les properes hores. L’espectacle se celebrarà finalment el mateix dia de la Diada, l’11 de setembre, a la mateixa hora.

L’espectacle, anomenat “Tornarem”, està dirigit i creat per Lluís Danés i arrencarà amb la formació de gala dels Mossos d’Esquadra i amb una performance que comptarà amb “testimonis de presos polítics i exiliats”. Segons Meritxell Budó, consellera de la Presidència, farà referència al moment “excepcional” que viu el país. També es farà un homenatge a la vaga de La Canadenca, el naixement del poeta Joan Brossa i el 80è aniversari de l’exili republicà amb textos de Teresa Pàmies.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del Parlament, Roger Torrent, encapçalaran la delegació institucional, tal com estava previst. El que si que es manté de cara a aquest vespre és l’acte de lliurament de la Medalla d’Or del Parlament a Òscar Camps i Carola Rackete.