La candidata de JxC a les eleccions catalanes del 14-F, Laura Borràs, ha respost aquest dimarts a la cap de llista de la CUP, Dolors Sabater. En una entrevista a RTVE, la dirigent anticapitalista ha advertit que si Borràs continua investigada pel Suprem, és “evident” que la CUP no li podria donar suport en una investidura.

En una entrevista posterior, a TV3, Borràs ha replicat que “la CUP haurà de decidir si està al costat de la injustícia espanyola o de la democràcia catalana”. L’exconsellera opina que el Suprem té “moltes ganes” de jutjar-la, i manté que “no hi hauria d’haver judici” perquè “no hi ha cas”. Borràs ha fet aquestes declaracions abans que Sabater matisés les seves paraules del matí i digués que “l’únic veto” de la CUP és als partits del 155 i a “continuar amb la paràlisi d’aquests tres anys”.

Referèndum o DUI

La candidata independentista ha insistit novament que l’aposta del seu partit és la DUI. Ha afegit que si l’Estat no acorda un nou referèndum, no li deixaran cap alternativa. Si el diàleg amb Madrid no obté resultats en un termini raonable, JxC considera que govern, Parlament i societat civil podran prendre decisions unilaterals: declarar la independència i implementar-la “quan hi hagi garanties de sostenir-la”.

Encara investigada pel Suprem

Borràs està investigada pel Suprem per un presumpte cas de prevaricació, malversació, frau i falsedat documental quan era directora de l’Institut de les Lletres Catalanes. “Les sospites de corrupció” s’haurien d’aclarir abans que algú volgués optar a presidir la Generalitat, ha dit Sabater. “Aquest és l’impediment per investir-la”, ha sentenciat.