(ACN/redacció) El candidat de Ciutadans a les eleccions del 14 de febrer, Carlos Carrizosa, ha criticat que el Congrés pugui aprovar aquesta setmana una moció d’ERC que proposa reactivar la taula de diàleg entre el Govern espanyol i la Generalitat, amb els vots del PSOE i Unides Podem. Per a l’aspirant a la Generalitat, la reunió “es diu de diàleg però en realitat només té els partits independentistes i el PSOE”. “No ens sembla una taula de diàleg perquè hi ha molta més Catalunya que el que representen els partits independentistes”, ha reflexionat, i ha considerat que és “més aviat una taula de xantatge”. “Per tant, no és una taula representativa ni institucional”, ha conclòs.

Ho ha dit a Girona, on s’ha reunit amb comerciants i posteriorment ha atès la premsa al costat del cap de llista de Cs per la demarcació, Jean Castel. Carrizosa ha criticat les “falses promeses” de JxC i ERC, tant pel que fa a la consecució de la independència de Catalunya com per com volen solucionar la situació creada per la pandèmia de la covid-19.

També s’ha referit al cara a cara que el cap de llista d’ERC, Pere Aragonès, va proposar al candidat del PSC a la Generalitat, Salvador Illa. Segons Carrizosa, Aragonès i Illa estan “mentint” fent veure que són rivals quan, en realitat, ha afirmat, volen pactar per fer un nou tripartit.

Un pla pel retorn de les empreses catalanes

Aquest dimarts també ha fet un acte electoral la presidenta del partit, Inés Arrimadas. En un acte a l’Hospitalet de Llobregat, Arrimadas ha apuntat que “és fonamental que l’economia de Catalunya torni a rugir”. Pera aquest motiu, ha apostat per la creació d’un pla de retorn de les empreses que van marxar el 2017 arran del procés. Ha defensat que la candidatura de Carlos Carrizosa, el presidenciable del partit a les eleccions del 14-F, serà l’única que batallarà per “fer bategar de nou l’economia catalana”.

Un pla de quatre pilars

Aquest pla de reactivació econòmica i retorn d’empreses a Catalunya consta de quatre pilars, tal com ha indicat Arrimadas. El partit vol més seguretat jurídica per a les empreses, menys impostos i més avals, menys burocràcia i més facilitats per muntar empreses noves i, finalment, un pla de reconstrucció industrial.

Arrimadas ha afirmat que “Catalunya necessita més sòl industrial” i assegura que això donarà feina digna a milers de treballadors. A més, ha remarcat la necessitat d’utilitzar, per exemple, la tecnologia “per evitar que el procés de muntar empreses sigui infernal”.

L’acte, davant l’L9 de metro

Ciutadans ha escollit l’Hospitalet, davant de la Línia 9 del metro, per celebrar l’acte electoral d’aquest dimarts. Ho ha fet per exemplificar la necessitat d’una major connectivitat, ja que a aquesta línia li manca encara el tram central.

Ha acusat el govern de la Generalitat “d’enganyar la ciutadania”, ja que segons la dirigent de Ciutadans es va comprometre a tenir aquestes obres acabades el 2007 i encara no han finalitzat. “La Línia 9 és una obra faraònica que acumula quasi 20 anys de retard”, ha conclòs.