La número dos de la llista de Junts per Catalunya (JxC) a les eleccions generalsLaura Borràs, ha respost avui a la cap de files del PSC, Meritxell Batet: “El poble demana exercir el dret a l’autodeterminació, si pensa que ens rendirem perquè [Batet] diu que caurem en la marginalitat, és que no entén les majories, que s’expressen votant”. Ho ha fet en resposta a les paraules de la candidata socialista que, aquest matí, ha alertat que “entestar-se en l’autodeterminació” és una “condició impossible” que pot “marginar” Catalunya.

Borràs ha sentenciat, amb ironia, que Batet es deuria referir a la “marginació” que fa l’Estat a la carta de les Nacions Unides que recull el dret a l’autodeterminació. Tot seguit, la candidata de JxC ha constatat que el 80 % de la ciutadania catalana vol exercir el dret a decidir.

Propostes sobre la igualtat de gènere

Borràs ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa a la seu de JxC en què el partit ha presentat les seves propostes sobre igualtat de gènere i contra la violència masclista. El número sis de llista, Francesc de Dalmases, ha argumentat que la formació no té un posicionament definit sobre la prostitució -tot i que el seu programa recull que està d’acord amb el model suec, que defensa prohibir aquesta activitat-, perquè hi ha un debat “ric” entre la ciutadania.

JxC proposa que els abusos sexuals infantils no puguin prescriure, i que es reformi el Codi penal per substituir la fórmula de l’abús sexual que permeti una persecució “clara” d’aquests delictes, d’acord amb el model alemany. La formació, però, no té un posicionament clar sobre la maternitat subrogada. Sí que aposta per la “igualtat absoluta” i intransferible dels permisos de maternitat i paternitat.

“Qui li tornarà el temps perdut a Rosell?”

D’altra banda, Borràs també s’ha referit a l’absolució de l’expresident del Barça, Sandro Rosell. La número dos de JxC ha preguntat a l’Estat qui tornarà a Rosell el “temps perdut” a la presó. “Qui li tornarà aquest temps perdut, segrestat a la presó, a ell i a la seva família?”, ha preguntat Borràs, durant la roda de premsa d’aquest matí, a la seu de la formació. Rosell ha estat 21 mesos entre reixes en presó preventiva.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]