El president adjunt d’Esquerra Republicana (ERC), Pere Aragonès, ha demanat als catalans que no s’arronsin i que a les eleccions generals del 28-A els facin confiança per evitar que el PSC sigui la força més votada. “Si guanyen aquells que s’atemoreixen a la primera bandera espanyola que s’alça a la plaça de Colom no podrem avançar, hem de guanyar els que estem determinats malgrat que ens empresonin”, ha assegurat  en un acte a Mataró.

Per la seva banda, el cap de llista per Barcelona a les eleccions municipals, Ernest Maragall, ha titllat de “vergonya” que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, s’hagi disculpat per haver dialogat amb les forces independentistes.

Una “solució política” per a Catalunya

Pere Aragonès ha advertit que el 28 d’abril cal omplir les urnes de paperetes grogues per obrir un procés de diàleg per aconseguir “una solució política” per a Catalunya i evitar que el PSC sigui la força més votada. “Si guanyem aquells que s’atemoreixen a la primera bandera espanyola que s’alça a la plaça Colon no podrem avançar”, ha considerat Aragonès, que ha remarcat que els republicans no s’arronsen i que fins hi tot quan els empresonen estan disposats a seguir lluitant.

Per tot plegat ha animat els ciutadans a expressar el seu suport envers Junqueras i ERC amb un allau de vots republicans a les urnes: “Si volen que ell sigui el que carregui amb més anys de presó, hem de fer que sigui el que tingui més vots”, ha assenyalat.

Maragall: “ERC farà un salt el 26-M”

Per la seva banda, el cap de llista d’ERC per Barcelona a les eleccions municipals, Ernest Maragall, s’ha referit al debat televisiu de dimarts al vespre i ha dit que va sentir “vergonya” perquè va ser una “successió de monòlegs, insults i retrets” i perquè no va veure amb bons ulls que Pedro Sánchez es disculpés per haver dialogat amb les forces independentistes. “Em feia vergonya que un president que diu que és socialista demanés excuses per haver-se reunit amb el Pere Aragonès i negués emfàticament que hagués sortit cap acord d’aquella reunió perquè es veu que això és contrari a l’interès nacional”.

S’ha preguntat si “és això és el que ofereixen des de l’Estat el PP, PSOE i Cs” i “el que el PSC pot assumir com a missatge propi des de Catalunya”. Per aquest motiu, ha considerat que ERC està “més obligada que mai” a guanyar les eleccions el proper 28 d’abril. “Aquestes eleccions van de democràcia, de dignitat, de llibertat i de justícia”, ha etzibat.

Alhora s’ha mostrat convençut que els comicis del proper diumenge seran “una primer volta” de les eleccions municipals del 26 de maig, una cita en què per primera vegada ERC ha esdevingut el partit que presenta més llistes. Els republicans concorreran amb 828 candidatures. “ERC farà un salt el proper 26 de maig”, ha dit convençut.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]