Els caps de llista i candidats per Barcelona a les eleccions generals del 28-A s’han passejat aquest dimarts per les parades de flors i llibres instal·lades a la ciutat amb motiu de Sant Jordi.

Batet: un llibre per a cada candidat

La més matinera ha estat candidata del PSC,  Meritxell Batet, que s’ha passejat acompanyada pel primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i pel candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni. A les parades de Sant Jordi, Batet ha aprofitat per comprar un llibre per a cadascun de la resta de candidats. I s’ha referit al missatge de Sant Jordi del president català, Quim Torra, dient que “nega el diàleg” quan demana mediació internacional.

Álvarez de Toledo signa Constitucions

També s’ha referit al missatge del president Torra la candidata del PP , Cayetana Álvarez de Toledo, que l’ha acusat de voler “contaminar” la diada de Sant Jordi amb el seu discurs polític. Ho ha dit des de la carpa instal·lada pel PP, on ha signat diversos exemplars de la Constitució perquè ha considerat que representa “la pau civil espanyola”.

Arrimadas: la festa de Catalunya

La cap de llista de Ciutadans per Barcelona, Inés Arrimadas,  ha dit, amb referència al missatge de Torra: “Que pesats, no paren ni per Sant Jordi”.  Des de la carpa del partit, la candidata ha afirmat que Sant Jordi és “un dels moments més bonics de l’any per estar a Barcelona” i ha indicat que “hauria de ser la festa de Catalunya”.

Borràs i la comunitat internacional

Qui ha defensat el discurs institucional ha estat la número dos de Junts per Catalunya (JxC), Laura Borràs. Des des de la parada del partit a la rambla de Catalunya, Borràs ha remarcat la necessitat de la implicació de la comunitat internacional en la resolució del conflicte amb Catalunya.

Rufián: una festa “extraordinària”

El número dos d’Esquerra Republicana (ERC), Gabriel Rufián, ha reivindicat Sant Jordi com una jornada “bonica i extraordinària”. Des de la parada del partit al passeig de Gràcia, Rufián ha lamentat que els polítics empresonats no puguin passejar pels carrers de Catalunya, ni regalar-se roses ni llibres, com mana la tradició.

Asens proposa una llei de llengües

I l’últim a recórrer les parades de Sant Jordi ha estat el candidat d’En Comú Podem (ECP),  Jaume Asens, Ho ha fet cap al migdia acompanyat de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb qui ha passejat per la rambla del Poblenou. Des d’allà, Asens ha proposat una llei de llengües per caminar cap al model lingüístic suís. Com també ha fet Batet, Asens ha pensat a regalar un llibre a cadascun de la resta de candidats.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]