El candidat d’En Comú Podem (ECP) a les eleccions generalsJaume Asens, aposta per una llei que reconegui la realitat plurilingüística de l’estat. Així, el català, el basc i el gallec serien oficials al propi territori i cooficials al Congrés, al Senat i a l’administració de justícia. En aquest sentit, Asens ha reivindicat que cal defensar el plurilingüisme “no només des de Catalunya” sinó també des de l’Estat i ho ha qualificat de “tresor de llengües”. D’altra banda, Asens ha avançat que l’aposta dels comuns és tendir cap al model lingüístic suís, on cada llengua és cooficial a la resta de cantons, de manera que el català, el basc i el gallec serien cooficials a la resta de comunitats autònomes.

Asens ho ha explicat als mitjans de comunicació durant una passejada per la rambla del Poblenou, amb motiu de Sant Jordi. El candidat s’ha referit a la llengua com a “un instrument d’emancipació, democràcia i llibertat” i ha alertat que es troba “amenaçada” per un possible govern del PSOE i Cs. En aquest sentit, ha apostat per un blindatge de la immersió lingüística a Catalunya a través d’una llei de llengües, que també asseguraria la realitat plurilingüística de l’estat.

Llibres per als altres candidats

Com també ha fet la candidata socialista, Asens ha volgut regalar a la resta de candidats un llibre personalitzat, encara que de moment ha reconegut que no els l’ha donat en persona i només els l’ha dedicat per Twitter.

Així, el líder dels comuns ha regalat a la candidata del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, el llibre ‘Morder la manzana’, de Leticia Dolera, perquè és “el llibre d’una dona valenta i feminista”, mentre que a la cap de files de Ciutadans, Inés Arrimadas, li ha dedicat ‘La condició de l’home modern’, de Hannah Arendt, a qui ha assegurat que admira i que ha marcat el seu pensament.

Pel que fa al líder d’ERC, Gabriel Rufián, Asens li ha volgut dedicar el llibre del president d’Òmnium Cuixart i de Gemma Nierga ‘Tres dies a la presó’, que creu que és “un diàleg imprescindible”. A la número dos de JxC, Laura Borràs, li ha regalat “un diàleg molt pertinent” pel context actual entre Xavier Domènech i Joan Tardà, amb el llibre ‘Entre Ítaca i Icària’.

Finalment, a Meritxell Batet, la líder del PSC, li ha regalat el llibre ‘Por un socialismo republicano’, de José Antonio Pérez Tapias, perquè és el més “oportú” de tota la seva obra.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]