La candidata del PSC a les eleccions generals del 28-A, Meritxell Batet, ha dit aquest dimecres a JxC i ERC que “entestar-se en l’autodeterminació” suposa “posar una condició impossible que pot conduir a marginar-se en el debat del futur de Catalunya i Espanya” al Congrés. En l’esmorzar informatiu Fòrum Europa Tribuna Catalunya, la socialista ha advertit que l’independentisme “està atrapat en una irresponsable fugida endavant” que “posa en risc les institucions d’autogovern i la convivència”.

Segons Batet, els independentistes “no han sabut proposar res més enllà de la indignació”. “La seva gran batalla i triomf han estat els llaços i les pancartes“, ha carregat la candidata. I ha afegit que  JxC i ERC es miren “de reüll” per veure què opinaran els seus votants “més radicals” en lloc de prendre decisions “valentes i realistes”. La mateixa situació es produeix al govern, segons Batet, “cada dia menys de coalició i més de coexistència”.

Creu que la dreta i l’independentisme alimenten el conflicte

D’altra banda, ha dit que a PP, Ciutadans i Vox no els agrada ni el pluralisme ni el model autonòmic: “No estan a la seva Constitució”, ha criticat Batet, que creu que aquestes formacions veuen en l’independentisme “la millor excusa per erradicar-los”. La candidata socialista ha dit que les tres dretes “han normalitzat l’enfrontament i el conflicte” i ha considerat que “ho han fet amb la complaença dels que des de Waterloo pensen que ‘com pitjor, millor'”.

Dard a Cs pel “cordó sanitari al partit socialista”

Batet ha fet també balanç del debat d’Atresmedia entre els candidats del PSOE, PP, Ciutadans i Unides Podem i ha celebrat que Pedro Sánchez “aportés propostes per al país” i que, en canvi, Pablo Casado i Albert Rivera es limitessin “als insults”. Després que Sánchez digués que no entra als seus plans un pacte amb la formació taronja, Batet ha insistit que va ser Ciutadans “qui va posar un cordó sanitari al partit socialista” i que a Andalusia “ja van triar”. “El criteri de Rivera és molt clar i està molt definit”, ha dit.

Collboni presenta Batet com la representant del diàleg

L’alcaldable del PSC a les eleccions municipals per Barcelona, Jaume Collboni, ha presentat Batet com la representant del diàleg i el respecte a la legalitat democràtica i ha destacat que és “una persona normal”, que prové de classe mitjana i treballadora. D’altra banda, ha dit que espera que Batet sigui en la pròxima legislatura “una gran aliada de la ciutat de Barcelona”, que “necessita tenir a l’Estat un govern amic”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]