La candidata de Ciutadans a les eleccions generals, Inés Arrimadas, ha restat importància als resultats que pugui obtenir la formació taronja a Catalunya, on els darrers sondejos els situen com a quarta força i, per tant, molt lluny de l’èxit dels darrers comicis al Parlament, on van ser el partit més votat. “El resultat important és si hi ha suma o no, sigui quin sigui el nostre resultat aquí”, ha assegurat. En la mateixa línia, Arrimadas creu que també és indiferent si els partits independentistes obtenen un molt bon resultat, si finalment Cs pot fer coalició amb el PP per governar Espanya.

“Tot anirà de si sumen o no sumen. Si Pedro Sánchez suma amb Pablo Iglesias i els partits nacionalistes i independentistes tindrem un govern que serà nefast. Però si podem liderar una alternativa des del centre, serà una bona notícia”, ha resumit. De fet, Arrimadas creu que també l’independentisme mesura les seves forces a partir del que pugui passar al futur govern d’Espanya i no tant en els resultats que hi pugui haver a Catalunya. “Si en treuen molt bon resultat, però aconseguim treure Pedro Sánchez de Moncloa, serà molt dolent per a ells”, ha especulat.

Evita qualificar Vox d’extrema dreta, però diu que Torra ho és

La candidata de Cs ha fet aquestes declaracions després d’oferir una entrevista a RAC1, on li han tornat a posar sobre la taula quin rol podria jugar Vox en una eventual configuració de govern amb el PP. Arrimadas ha tornat a esquivar les preguntes i ha evitat titllar la formació de Santiago Abascal com d’extrema dreta. “És un partit absolutament populista”, s’ha limitat a dir.

Arrimadas ha aprofitat per tornar a carregar contra el president de la Generalitat, Quim Torra, a qui sí que ha situat com l'”extrema dreta” a Catalunya i ha assegurat que és amb ell amb qui sí que té clar que no hi pactaria mai. Sobre Vox, ha tornat a posar l’estratègia d’Andalusia com a model a seguir, amb el suport de la formació d’extrema dreta des de fora del govern.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]