La candidata del PP  per Barcelona a les eleccions generals del 28-A, Cayetana Álvarez de Toledo, ha assegurat aquest dimarts que Girona “és el lloc on la democràcia és més fràgil per no dir que és on està més greument soscavada de tot Espanya”. En un míting a la ciutat amb el cap de llista dels populars a la demarcació, Sergio Santamaría, ha assegurat que Girona és “la província més bonica d’Espanya” però que es troba “envaïda pels totalitaris”. “La contaminació ha avançat però cal lluitar”, ha dit, en referència a l’independentisme. Per això, ha reivindicat la “missió històrica” que creu que tenen els populars per “assegurar la continuïtat” de l’Espanya constitucional.

Davant d’una cinquantena de persones, entre elles, la regidora i candidata a l’alcaldia de Girona Concepció Veray, Álvarez de Toledo ha afirmat que les eleccions d’aquest diumenge decidiran entre “la continuïtat de l’estat constitucional, enfortiment, reforma i convivència” o bé el projecte del PSOE, liderat per Pedro Sánchez i “una aglomeració de colpistes, proterroristes i separatistes”.

Elogi a l’actuació policial l’1-O

“La democràcia és quelcom molt fràgil i cal reforçar-la”, ha afegit, ja que la veu “greument en risc”. També ha elogiat l’actuació dels cossos policials estatals durant el referèndum de l’1-O, que ha qualificat d'”impecable i gentil” davant dels votants que “usaven nens com a escuts del seu cop d’estat”, ha asseverat. L’aspirant popular ha demanat treballar perquè “cada vegada hi hagi més constitucionalistes a Catalunya” i s’ha compromès a aconseguir que Girona “també sigui algun dia, no falta tant, sinònim de llibertat”.

Santamaría, que ha presentat la candidata per Barcelona, ha reclamat als votants del PPC que “resisteixin” en un territori on “el castellà està arraconat”, ha dit. Per al cap de llista gironí, la “clau de volta” per posar fi al procés independentista és “garantir una educació en llibertat” i ha culpat l’actual model educatiu de crear “generacions educades en la cultura de l’odi i la toxicitat”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]