El govern de la Generalitat ha anunciat que està preparat per al confinament de Catalunya. “Estem preparats per fer-ho i tenim capacitat per fer-ho”, ha dit Quim Torra, i ha demanat la “col·laboració” del Govern espanyol per aturar els moviments en les vies principals de comunicació: autopistes, transport ferroviari, ports i aeroports i fronteres, que són competència de l’estat. “Esperem la seva resposta per posar en marxa el confinament de tot el país”, ha emplaçat, i ha recordat que “necessitem l’ajuda de l’estat per fer-ho”.

“Ens hem d’avançar”, ha dit Torra, i ha demanat a la ciutadania un “esforç” per “quedar-nos a casa tant temps com sigui possible” i no fer cap desplaçament, cap activitat que no sigui necessària o tenir cap contacte que no sigui imprescindible per evitar la propagació del coronavirus a Catalunya i “no col·lapsar” el sistema sanitari.

Torra ha justificat la mesura amb el fet que la xifra superior als 500 contagis a Catalunya “ens exigeix ser encara més dràstics”.

Ha estat la primera compareixença del govern català que s’ha fet de manera telemàtica i sense presència de periodistes. Quim Torra ha comparegut des de la sala de premsa del Palau de la Generalitat completament buida i amb mitja dotzena de preguntes enviades per via telemàtica.