Capítol final del serial per consolidar les terrasses covid, nascudes durant la pandèmia per permetre als establiments guanyar espai mentre els aforaments estaven restringits. De les 2.595 sol·licituds presentades, l’Ajuntament de Barcelona n’ha rebutjat un 55,8 % (1.439) i aprova la continuïtat del 44,2 %( 1.138), després d’un llarg procés de negociacions amb el sector. D’aquest miler de sol·licituds, 485 eren nous vetlladors, mentre que 653 són ampliacions d’altres existents, segons ha avançat el diari ‘El Periódico’. En total, això implica que Barcelona tindrà 13.422 cadires més que abans de la pandèmia, la majoria a la calçada.

Ciutat Vella és on més terrasses s’han denegat

Si s’analitzen les dades per districtes, on més sol·licituds s’han denegat és a Ciutat Vella (86,7 %) i on més se n’han acceptat, a Sarrià – Sant Gervasi (79,2 %). Un altre dels districtes més restrictius, l’Eixample, amb un 64,3 % de denegacions. Tot i això, és el territori que més cadires aconsegueix mantenir (3.140), un fet destacat, tenint en compte que està en el punt de mira des de l’aprovació del Pla d’usos i el debat sobre si hi ha saturació o no de restauració en aquest punt de la ciutat.

Balanç positiu del Gremi de Restauració

La tramitació d’aquest procés s’ha fet enmig de moments de tensió entre el consistori i el Gremi de Restauració de Barcelona, que aquest dimarts ha fet un balanç positiu a betevé de les xifres finals. El seu director general, Roger Pallarols, destaca “l’esforç titànic” fet pels restauradors davant una administració “plena de recels i ancorada en el no”.

En aquest sentit, Pallarols destaca que l’Ajuntament volia rebutjar un 90 % de les peticions i subratlla que gràcies “al paper inqüestionable del gremi” se n’han acceptat la meitat. Per tot plegat, fa una lectura positiva i destaca que amb aquesta consolidació de terrasses “hi guanyen els barcelonins i la ciutat.”