(ACN) El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona en les eleccions municipals de 2023, Jaume Collboni, ha afirmat en una entrevista amb l”Ara’ que no es veu “de segon de ningú” i que, en cas que no guanyi les eleccions, anirà a l’oposició. Segons Collboni, els seus pactes al consistori prioritzaran el contingut programàtic. “El PSC avui és el partit central, perquè la seva capacitat de pacte no la té cap altre partit”, ha expressat. El candidat socialista ha acusat Trias de representar el partit que considera que és el “factor d’inestabilitat que té Catalunya“, que ha de conviure amb la “contradicció interna” de pretendre fer “de moderat amb el partit més radicalitzat del mapa polític català”.

Segons Collboni, Colau i Trias han pactat fer una campanya basada en ells dos que “intenta excloure’n el PSC“. “Crec que no se’n sortiran, perquè la vida és molt més complexa i la gent s’adona d’aquestes coses, i perquè crec que aquella foto d’ells dos dinant representa el passat”, ha etzibat.

En ser preguntat sobre els pactes, el candidat socialista garanteix que serà un alcalde “progressista amb un govern progressista que farà polítiques progressistes” i que sobre aquesta base “es faran els acords”.

Collboni creu que la coalició ha funcionat bé

En paral·lel, el candidat del PSC ha justificat la decisió de deixar l’Ajuntament de Barcelona per l’objectiu d’obrir una “nova etapa” com a alcalde i considera que és la manera “més responsable i neta de fer-ho”.

“La gent demana als polítics que no facin soroll i es dediquin a resoldre els problemes i això és el que hem fet. L’Ajuntament ha estat una institució estable, la coalició ha funcionat bé en termes generals i hem aprovat quatre pressupostos consecutius. Ara prefereixo separar-me del govern i tenir la llibertat d’explicar-me sense que això tingui conseqüències sobre la governabilitat”, ha relatat. Alhora, també, ha reconegut que era una manera de distanciar-se de la seva sòcia, Ada Colau, amb qui ha dit que creu que han fet “el paper que corresponia“. “A mi és la manera de fer política que m’agrada i, en aquest sentit, no tinc cap retret”, ha dit.

Collboni també ha tornat a titllar “d’error” el trencament “de forma unilateral” de les relacions de Barcelona amb Israel.