El soroll i els aldarulls nocturns als Jardins de la Mediterrània, al barri de la Marina de Port, persisteix, tot i la reducció horària de les terrasses que l’Ajuntament va posar en marxa fa quatre mesos. El veïnat considera que la mesura antisoroll que obliga a avançar el tancament de l’activitat a l’exterior dels locals no ha funcionat. Fins i tot, alguns dels veïns que viuen als blocs d’habitatges propers aposten per mesures més restrictives, com el tancament nocturn de l’interior d’illa.

La reducció horària implica que tots els locals de restauració, restaurants, bars i locals de copes han de recollir les terrasses a les 11 de la nit, de diumenge a dijous, i a les 12 de la nit els divendres, dissabtes i vigílies de festius. Alguns dels establiments ja han notat la mesura en la facturació, sobretot aquells que serveixen sopars. De fet, alguns dels restaurants de la plaça ja han posat en traspàs el negoci en vista que l’Ajuntament aprovarà aviat el decret per reduir també l’horari d’activitat a l’interior dels locals.

Una illa interior on se sobrepassen els límits de soroll permesos

L’espai no forma part de les 11 zones que l’Ajuntament va identificar com a més sorolloses en horari nocturn però el consistori va decidir a la primavera incloure els Jardins de la Mediterrània al paquet d’espais de la ciutat on calia actuar. S’hi va instal·lar un sonòmetre per mesurar els nivells acústics i al novembre el consistori hi va implementar la reducció horària de terrasses.

Des d’aleshores, segons ha explicat el districte de Sants-Montjuïc a betevé, s’ha reforçat la neteja de l’espai després del tancament dels locals i s’hi ha intensificat la presència de la Guàrdia Urbana, que anima les persones que encara queden als jardins un cop els locals de copes han tancat a marxar del recinte interior.

Un problema d’incivisme enquistat i de difícil solució

Els Jardins de la Mediterrània acumulen des de fa anys queixes per soroll i aldarulls nocturns. Estan envoltats d’edificis d’habitatges i es van reformar abans de la pandèmia. Hi ha un gran espai infantil i nombrosos establiments comercials. Molts són locals de restauració que tenen les llicències d’activitat en vigor i on se serveixen àpats i sopars. També hi ha diversos bars de copes que obren només a la nit. Alguns dels veïns amb qui ha parlat betevé consideren que en aquest àmbit tan acotat hi ha un excés de locals de restauració.