La Biennal Ciutat i Ciència 2023 arriba al final amb més de 12.000 participants repartits entre les dues ciutats que han acollit l’edició d’enguany. La novetat principal ha estat, precisament, aquesta seu compartida entre Barcelona i Madrid, que han acollit més de 250 activitats. Barcelona ha aplegat 8.500 persones, mentre que a Madrid hi han assistit unes 3.500.

La Nit de Ciència ha estat una de les activitats de més èxit, s’hi van acostar unes 1.500 persones. Moltes han valorat precisament la possibilitat de fer preguntes o poder aportar el seu granet de sorra en els debats i les conferències. El públic ha estat repartit entre totes les edats, però els joves han protagonitzat les activitats de tot tipus.

En la mateixa línia, el “Jo CORO: una meditació sònica sobre els límits de la veu” va omplir la Sala Teatre del CCCB de gom a gom, com Utopia i esclavatge, una activitat encapçalada per Eduart Escoffet, que es va celebrar a la Reial Acadèmica de Medicina de Catalunya.

Durant els sis dies que s’ha celebrat la Biennal Ciutat i Ciència 2023, hi han participat de forma directa més de 260 persones. L’esdeveniment s’emmarca dins del Pla Barcelona ciència 2020-2023 de l’Ajuntament, que té l’objectiu de reforçar la divulgació científica.

L’Ajuntament agraeix la participació de Madrid

De les 22 activitats, taules rodones i passejades que s’han organitzat, totes les ha acollit el barri del Raval. Per la seva banda, l’entorn del Círculo de Bellas Artes de Madrid ha acollit les tres activitats que s’han celebrat a la capital de l’estat. “Estem molt contents”, ha declarat Jordi Martí, regidor de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat. “Els vull agrair molt la seva contribució”, ha afegit Martí, en referència a l’entitat cultural madrilenya que ha acollit una part de la Biennal Ciutat i Ciència 2023.

L’Ajuntament considera que aquest nou format “ha permès posar en contacte els ecosistemes científics de les dues ciutats”, així com “millorar la cultura científica de la ciutat, però connectant-la amb moltes dimensions de la vida urbana”, ha dit Martí.