mesquita oratori musulmà

(ACN) L’Ajuntament de Barcelona ha subvencionat obres de millora en 29 centres de culte de diferents confessions religioses al llarg d’aquest mandat. Segons informa el consistori, són actuacions que es fan gràcies a un programa de subvencions periòdiques destinat específicament a l’arranjament i adequació de locals de pràctica religiosa.

El programa preveu ajudes per afrontar una part del cost de les obres. Algunes de les intervencions que s’han fet tenen a veure amb la ventilació, la protecció acústica, l’accessibilitat o adequació dels sanitaris o les instal·lacions contra incendis i elèctriques. Entre els centres que se’n beneficien hi ha esglésies evangèliques, catòliques, hinduistes, ortodoxes, testimonis de Jehovà, budistes o musulmanes.

550.000 euros en quatre anys

Així, en el context del pla Barcelona Interculturalitat, l’Ajuntament de Barcelona destinarà entre 2019 i 2023 un total de 550.000 euros a aquestes subvencions. D’aquests, 350.000 ja s’han executat perquè formen part de convocatòries de subvencions dels anys anteriors i els altres 200.000 són els que es preveuen per a la convocatòria de subvencions que està previst que es publiqui el pròxim mes d’abril per aquest any 2023.

Entre les condicions i criteris de valoració de les sol·licituds que s’estableixen per poder accedir a aquestes ajudes hi ha la necessitat que siguin entitats inscrites al Registre d’Entitats Religioses del Ministeri de Justícia, la presentació d’una proposta o projecte concret d’obres a realitzar, així com que aquestes obres contribueixin a una millora i un impacte positiu en l’activitat regular de la comunitat, entre altres.