terrasses ampliades moduls

(ACN) L’Ajuntament de Barcelona ha denegat fins ara set de cada 10 peticions per consolidar les terrasses ampliades de forma extraordinària durant la pandèmia, segons publica ‘El Periódico’ amb dades del Gremi de Restauració. En concret, el consistori només ha tramitat el 55 % de les sol·licituds rebudes de bars i restaurants.

Fins a finals de març, 2.786 establiments van demanar al consistori mantenir de forma definitiva la terrassa ampliada, ja fos en vorera o calçada. D’aquestes sol·licituds, els districtes n’han tombat 1.075 i n’han aprovat 459. És a dir, n’hi ha 1.252 encara pendents de resoldre.

Poques terrasses han pogut substituir ja els blocs de formigó grocs

La lentitud en el procés de tramitació de les sol·licituds fa que només unes poques terrasses disposin avui dia dels nous prototips homologats per a les terrasses en calçada en substitució dels blocs de formigó grocs o pivots. I és que mentre no es resolen les peticions, els bars i restaurants mantenen les terrasses ampliades amb aquests elements provisionals de separació dels cotxes. En paral·lel, el Gremi està gestionant centenars de recursos contra les terrasses denegades i opina que el procés és “un desastre i un despropòsit”.

El Gremi parla de “denegació massiva”

A principis de juny, el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, ja va advertir que l’Ajuntament estava anant cap a una “denegació massiva” de les terrasses ampliades durant la pandèmia. Els restauradors van poder presentar el tràmit fins al 31 de març i les peticions van començar a analitzar-se a partir de l’abril.

Segons dades municipals, de forma excepcional es van atorgar en el seu moment un conjunt de 3.618 ampliacions de terrassa de bars i restaurants, de les quals 1.483 són en calçada i 2.135 en vorera.

Intenció municipal de “consolidar tot el consolidable”

Per la seva banda, des de l’Ajuntament s’afirma que la intenció és “consolidar tot allò consolidable i que no atempti contra el descans dels veïns i veïnes“, segons ha explicat Janet Sanz, tinent d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat. Assegura que no es descarta que es puguin fer terrasses definitives situades a la calçada, però s’analitza cas a cas. Al mateix temps, recorda que es tractava d’una mesura extraordinària en el marc de la covid-19.

Sanz sí ha marcat un objectiu clar: “Que a finals d’aquest 2022 puguem dir adeu a les tanques New Jersey i que realment no en quedi cap altra que aquelles estrictament necessàries, per seguretat i vinculades a obres”. En aquest sentit, la intenció és normalitzar l’aspecte de les terrasses.