El Pla d’usos de l’Eixample, que l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres en un ple extraordinari, limita l’obertura de determinats establiments al districte per evitar-ne la saturació i els problemes de convivència amb els veïns. La regulació s’aplicarà a tot el districte, però serà més estricta al barri de Sant Antoni, als quatre carrers en obres de la superilla de l’Eixample i als carrers pacificats o que es pacifiquin en un futur.

Quins establiments tenen limitada l’obertura?

La regulació s’aplicarà als restaurants, comerços amb degustació, discoteques, supermercats petits i botigues de conveniència. Amb aquesta mesura es vol evitar situacions com la del carrer d’Enric Granados, on hi ha 115 llicències de terrasses, i s’han hagut d’aplicar mesures per reduir el soroll com limitar els horaris d’aquesta activitat.

On s’apliquen les restriccions?

El pla d’usos afecta a tot el districte de l’Eixample, però no de manera uniforme. En alguns carrers i al barri de Sant Antoni la normativa és més estricta, i a la resta no ho és tant.

mapa pla usos Eixample

La regulació més restrictiva: Sant Antoni, la superilla i carrers pacificats

La regulació és més estricta al barri de Sant Antoni, als quatre carrers que ara estan en obres per la superilla de l’Eixample (Consell de Cent, Girona, Rocafort i Comte Borrell) i també a vies ja pacificades com Enric Granados, el passeig de Sant Joan i l’avinguda de Gaudí.

En aquests carrers, la regulació fixa que, per poder obrir un dels locals limitats, caldrà que en un radi de 50 metres no n’hi hagi més de cinc. També s’estableix un segon radi de 100 metres en què hi podrà haver un màxim de 18 establiments d’aquest tipus. A més, caldrà una distància de 25 metres lineals entre local i local.

Una normativa menys estricta a la resta de carrers

La norma és menys estricta a la resta dels carrers del districte de l’Eixample. Per obrir un dels negocis afectats, caldrà que en un radi de 100 metres no s’hi acumulin més de 20 locals del mateix tipus.