El carrer del Sotstinent Navarro s’integra com a pati de l’Escola Àngel Baixeras. El districte de Ciutat Vella ha atorgat l’ús preferent del carrer a la comunitat educativa de l’escola durant el curs escolar actual i fins al 2026. La mesura, que entrarà en vigor aquest dimarts, permetrà que l’escola en tingui un ús preferent en període lectiu, de 8.30 a 16.30 h, de dilluns a divendres. Aquest carrer té, en aquests moments, la mobilitat limitada exclusivament per a vianants i bicicletes.

Una ampliació de l’espai de la plaça de Carme Simó

L’Àngel Baixeras, centre públic, utilitza la plaça de Carme Simó com a pati d’escola des que es va remodelar, el 2018. El projecte de remodelació d’aquest espai va comptar amb un ampli procés participatiu per part de la comunitat educativa i estava delimitat per la muralla romana, el carrer del Sotstinent Navarro, la baixada del Caçador i la paret mitgera de l’edifici 18-20 del carrer del Sotstinent Navarro. Va suposar una inversió d’1.175.700 euros.

Des de principis d’aquest curs 2022-2023, aquest ús escolar es va ampliar a l’espai públic adjacent, al carrer del Sotstinent Navarro, durant les hores de pati, mesura que recull ara el decret.

Una escola centenària molt arrelada al barri Gòtic

L’Escola Àngel Baixeras, d’una línia i uns 210 alumnes entre educació infantil i primària, pertany a la Xarxa d’Escoles Històriques de Barcelona (XEHB) i l’any passat va celebrar el centenari. És una escola molt arrelada al barri i a l’entorn.