La regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, ha anunciat que s’atura el projecte per reduir la superfície del llac dels Jardins del Baix Guinardó. Ho va confirmar al darrer consell de barri davant la pressió d’alguns veïns de la zona que prefereixen que els jardins segueixin com estan ara. “El que no farem és una inversió en un projecte que als veïns no els agrada”, va afirmar Alarcón minuts després de mostrar per la pantalla unes imatges de com havia de quedar el nou espai. També va assegurar que havia consultat la decisió amb la gerent del districte que li va dir que encara és possible aturar-lo.

Durant el consell, diversos veïns van defensar la integritat dels jardins que consideren que és un pulmó verd per al barri i un espai d’oci i trobada per a infants, gent gran i esportistes. La majoria d’aquests veïns també estan en contra del trasllat provisional del Mercat de l’Estrella a l’esplanada del parc, una estructura que es preveu que ocupi uns 1.700 metres quadrats.

render llac jardins baix guinardo
Així havia de ser la zona de jocs d’aigua al costat del llac dels Jardins del Baix Guinardó

Un projecte amb 1.374 vots a favor

El projecte definitiu s’havia de presentar aquesta tardor per començar a executar-lo a principis de l’any vinent i tenia un pressupost de 300.000 euros. Consistia a reduir una tercera part de la superfície del llac, que actualment té 1.800 metres quadrats, per posar-hi una zona de jocs d’aigua desmuntable per als mesos d’estiu i zona d’estada i de jocs infantils per als mesos d’hivern. També s’havia previst traslladar els quatre arbres des de dins el llac a la nova zona pavimentada. Va ser la quarta proposta més votada a Horta-Guinardó dins el procés dels pressupostos participatius de Barcelona. Ara caldrà veure si aquesta decisió és definitiva, ja que alguns dels veïns que van votar a favor d’aquest projecte s’han mostrat molt decebuts.