Josep Bou deixarà l’Ajuntament de Barcelona abans de les eleccions municipals del maig. “No acabaré aquest mandat, no té cap sentit”, ha anunciat en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé. El popular ha explicat que renunciarà a la presidència del Grup Municipal del PP i també a l’acta de regidor abans del maig, tot i que no ha concretat el moment. “Estem pactant amb el partit perquè el PP no quedi ferit de cap manera”, ha explicat Bou, que vol sortir del consistori “amb la màxima decència”.

Segons ha assegurat, el PP encara no ha decidit qui serà el seu candidat a l’alcaldia de Barcelona per a les eleccions del 2023 i està en espera de la decisió per fer la renúncia: “Quan tinguin candidat serà un pas important, m’apartaré i demanaré als assessors que donin suport al candidat nou”, ha dit. Quan se li ha preguntat per la direcció nacional del Partit Popular, ha dit que la relació és fluida i que parla habitualment amb Alberto Núñez Feijóo.

Sobre el seu pas per l’Ajuntament, el popular considera que no li han posat les coses fàcils: “He tingut molta feina a salvar els mobles”. I ha reconegut manca de suports: “No han pogut fer res amb mi ni amb el grup municipal, he necessitat suport i a vegades no m’hi he trobat, he tingut moviments de cadira“.

“Óscar Ramírez serà el nou president del grup municipal”

Un cop hagi fet la renúncia, Bou ha demanat respectar la llista del partit per cobrir la seva baixa: “Que m’agradi o no m’agradi Óscar Ramírez, no vull obrir boca, però serà el nou president del grup municipal. I Imma Delgado, una política espectacular, serà la segona”.

Una pausa de la política

Pel que fa al seu futur, Bou ha dit que farà una pausa de la política, però no ha descartat tornar-hi: “Estaré obert, sigui a l’Ajuntament o al Parlament”, i ha deixat la porta oberta a un possible retorn amb unes altres sigles. Tot i així, Bou n’ha exclòs els partits independentistes i ha admès haver tingut converses amb Vox en el passat.