Si els últims dies Ciutat Vella i el problema de la droga al barri del Raval ha estat al centre del debat a Barcelona, també ho serà aquest divendres al plenari municipal. Esquerra Republicana (ERC) demanarà al ple que “constati el fracàs” de la regidoria de Ciutat Vella, amb Jordi Rabassa al capdavant. El partit considera que la situació al districte no ha millorat ni de bon tros durant aquest mandat.

Ni Ciutat Vella és més segura, ni està més neta, ni és més fàcil accedir a un habitatge, ni hi ha menys desigualtats. Si el 2020 el govern de Barcelona suspenia, ara el suspens s’ha transformat en una incompetència indignant“, ha etzibat Jordi Coronas, portaveu del Grup Municipal d’ERC. Ha insistit que el govern Colau-Collboni “no se n’ha sortit” després que el 2020 el plenari aprovés mesures policials, judicials i d’habitatge a la zona.

Sobre aquesta qüestió, Esquerra també exigirà aquest divendres que es presenti, en el termini màxim d’un mes, un informe sobre quines actuacions s’han dut terme al districte des d’aquella data i quins resultats se n’han obtingut. La formació també portarà al ple altres iniciatives per debatre, com ara on van a parar els recursos provinents del recàrrec a la taxa turística.

ERC preguntarà d’on surten els 200.000 llocs de treball promesos

El que també demanaran els republicans al plenari municipal d’octubre és que el govern municipal expliqui com es crearan els prop de 200.000 llocs de feina que ha promès a través de projectes d’economia verda. D’altra banda, ERC ha impulsat una declaració institucional perquè l’Ajuntament doni suport a l’Escola Sant Felip Neri, defensi el seu emplaçament actual i treballi perquè sigui part de la xarxa pública.