L’Ajuntament ha retirat aquest dimecres la terrassa il·legal del restaurant Avinyó 10, situat al carrer de la Trinitat, al barri Gòtic. L’establiment havia estat expedientat en diverses ocasions anteriorment per no tenir llicència de terrassa, i fins i tot els serveis municipals ja li havien retirat taules i cadires del carrer per aquest motiu la primavera passada. Tot i així, havia reposat el mobiliari i mantenia l’espai en funcionament.

L’Ajuntament assegura que el propietari del local estava avisat de la retirada de la terrassa si seguia fent cas omís a les sancions i els avisos municipals, com ja havia passat fa uns mesos. Tot i així, passades poc després de les 13 h, quan tot ja havia començat el servei del migdia i amb diversos clients dinant, els serveis municipals acompanyats de la Guàrdia Urbana han procedit a retirar 21 taules i una setantena de cadires, a més de mobles auxiliars i un faristol a l’accés del carrer.

Els veïns han denunciat aquest establiment, que ocupa l’espai del restaurant històric L’Agut d’Avinyó de Ramon Cabau, en nombroses ocasions, perquè les taules ocupaven tot el carrer de banda a banda, impedint el pas. El novembre del 2021 el districte de Ciutat Vella ja va inspeccionar i expedientar el local per aquest motiu, a l’abril se li van retirar la terrassa després d’una altra inspecció i aquest setembre ha tingut tres inspeccions més. Tot i així, les taules han seguit allà fins aquest dimecres. El Districte assegura que aquesta setmana hi havia 13 expedients de bars o restaurants que han plantat una terrassa sense tenir llicència, tot i que el cas d’Avinyó 10 és un dels més flagrants.

Ciutat Vella obre més de 700 expedients per incompliments en terrasses

Ciutat Vella ha obert més de 700 expedients a terrasses aquest 2022 per incompliments. El regidor del districte, Jordi Rabassa, ha admès al ‘bàsics’ de betevé que els serveis d’inspecció estan col·lapsats. Rabassa ha afirmat que “ara mateix, una part important de la restauració de Ciutat Vella no cuida el barri“.