El districte de Ciutat Vella ha obert més de 700 expedients a terrasses que no complien la normativa el 2022. La dada l’ha donada a conèixer el regidor Jordi Rabassa, al programa ‘bàsics’, de betevé. Rabassa admet que des del districte n’estan “una mica farts” i reconeix que els serveis d’inspecció estan col·lapsats.

El regidor afirma que “ara mateix, una part important de la restauració de Ciutat Vella no cuida el barri“. Lamenta que “no hi ha manera que posin les taules i les cadires que els toquen” i critica que estiguin “ocupant l’espai públic”. “No es pot passar, no es pot passejar”, afegeix. Rabassa lamenta la sensació “d’impunitat, que a Ciutat Vella es pot fer de tot”. Afirma que en alguns casos els restauradors no tenen la llicència pertinent. “No pot ser que si has de posar quatre taules en posis vuit” i reitera que “necessitem comerços que cuidin el barri”.

124 expedients en la darrera campanya

En la darrera campanya d’inspeccions, el districte va obrir 124 expedients a terrasses per diversos incompliments, 13 dels quals per no tenir llicència per col·locar taules i cadires a la via pública. Segons el consistori, la majoria d’incompliments eren greus o molt greus. Per barris, el Gòtic n’és al capdavant, amb 42 sancions; seguit per la Barceloneta, amb 30, i el Raval, amb 29.

El govern municipal diu que aquests locals fan un ús abusiu de l’espai públic i detalla que una de les infraccions més comunes és tenir instal·lats elements no autoritzats.