El barri de Can Baró ja té un espai per a la cultura i les arts escèniques. La nova sala d’actes i auditori és el resultat de la primera fase de les obres de reforma del casal de barri, ubicat a l’edifici de l’antiga Escola Pirineu. Ara els veïns i entitats de la zona disposen d’un escenari, una grada de tres nivells amb capacitat per a 130 persones, equipament de so i llum professionals i camerinos.

El director de l’equipament, Miquel Morcillo, assegura que “acollirem companyies de teatre i ball i programarem cinema i actuacions musicals. De moment ja tenim cua perquè és l’única sala d’actes que tenim al barri”. Juntament amb la sala d’actes s’han creat dos espais nous: un de relacional per a les associacions i un magatzem per a la cooperativa d’alimentació.

Una reforma molt esperada

La primera fase de la reforma d’aquest equipament ha tingut un cost de gairebé un milió i mig d’euros i ha arribat a uns anys de retard, ja que el districte d’Horta-Guinardó va prioritzar la construcció del Casal de Barri la Barraca del Carmel, que es va encarir considerablement degut a problemes estructurals de l’edifici. Finalment el projecte es va poder desencallar gràcies a l’acord d’inversions signat l’any passat entre el govern municipal i ERC.

Ara queda pendent la segona fase de la remodelació del casal que tindrà un pressupost d’uns quatre milions d’euros i que permetrà reformar la resta de l’edifici i millorar-ne els accessos. L’objectiu és que l’equipament, situat a la part més alta del barri, sigui més visible i accessible als veïns de Can Baró. De moment no hi ha data prevista per a la seva execució, que dependrà de tenir la dotació pressupostària.

Els veïns de Can Baró volen anar per feina amb el Pla de barris
La Plataforma Can Baró reclama que s’aprofiti la feina feta prèviament en processos participatius anteriors per començar a fer actuacions a la zona