Ni a Ciutadans, ni a Valents, ni al PSC. Finalment, Fernando Carrera renuncia a incorporar-se com a regidor de l’Ajuntament de Barcelona. Carrera s’havia presentat de número nou a les llistes de Ciutadans a les eleccions municipals, i tenia l’opció d’entrar al consistori després de la marxa de Luz Guilarte del partit. El cas, però, és que actualment treballa d’assessor del grup municipal socialista i també és adjunt a la primera secretaria d’aquest partit a Ciutat Vella, una circumstància que plantejava diferents escenaris.

Carrera tenia la possibilitat de convertir-se en regidor no adscrit i donar suport als socialistes en les votacions, però ha declinat fer-ho. “No soc un trànsfuga”, afirma. I afegeix: “Hi renuncio i ho faig orgullós”. “No tot s’hi val. Això no és un joc de cadires”, ha afirmat en una roda de premsa a la seu del PSC. Entén que els vots que el portarien a l’acta de regidor formen part d’un projecte polític que no és el seu actualment.

“El meu projecte es diu PSC”

Malgrat haver triat no entrar al consistori, Carrera té clara la seva vinculació amb els socialistes, que es remunta a fa dos anys, quan es va incorporar a aquest partit. “El meu projecte es diu PSC, avui demà i sempre”, ha sentenciat, i s’ha posat al costat de Jaume Collboni, de qui s’ha mostrat convençut que guanyarà les properes eleccions municipals a Barcelona 2023.

Precisament Collboni ha parlat d’aquesta qüestió a Twitter, i ha agraït a Carrera aquest gest: “t’honora i et dignifica”. El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona també ha assegurat que volem guanyar les propers eleccions “democràticament” i “omplint les urnes de vots ciutadans, i no gràcies a la crisi de Ciutadans”.

Carrera ha explicat que ha parlat amb Manuel Valls, que encapçalava la llista de Ciutadans de la qual ell va formar part, per explicar-li la seva decisió. “M’ha dit que estic fent el que s’ha de fer. Que soc al lloc correcte, i en el millor projecte”, ha explicat. També ha parlat de la seva decisió amb el primer secretari del PSC, Salvador Illa, i amb diferents membres del partit. “Entenien que aquesta era la decisió encertada”, ha assegurat.

Julia Barea, la següent de la llista de Ciutadans

Amb la renúncia de Fernando Carrera, ara la següent de la llista de Ciutadans que opta a incorporar-se com a regidora és Julia Barea, militant de Ciutadans. En aquest cas, també té l’opció d’incorporar-se a Ciutadans, a Valents, fer-ho com a regidora no adscrita o renunciar a l’acta.