Ciutadans (Cs) ha posat punt final a la campanya per a les eleccions del 14-F on la va començar: a l’Hotel Miramar de Barcelona, a tocar de Montjuïc. En l’acte, el partit també ha volgut estar present arreu de Catalunya i, per mitjà de videotrucades, ha connectat amb diverses ciutats, com ara Lleida, Girona o Tarragona. La líder taronja, Inés Arrimadas, ha fet una crida a aprofitar allò que Ciutadans va aconseguir el 2017: la victòria en els comicis del 21-D.

“Semblava impossible frenar i guanyar a les urnes el procés, i ho vam aconseguir. El separatisme ha estat desorientat, sense rumb. Quin és el pas següent? Governar. I per governar, s’ha de sumar, i per sumar, s’ha de votar”, ha dit Arrimadas. La presidenta de la formació —que durant tota la campanya ha donat suport al candidat, Carlos Carrizosa— ha insistit que cal sortir de casa aquest diumenge per evitar que el sobiranisme sumi o que el PSC faci un tripartit amb ERC i els comuns.

Arrimadas també ha animat els indecisos: “Si no anem a votar, l’independentisme dirà que no existim“. Al seu torn, l’aspirant a la Generalitat pel partit ha insistit que cal una última empenta perquè el constitucionalisme tanqui la porta al procés. I per fer-ho, ha dit, l’única papereta que “no decep ni enganya” és la taronja. “El vot al PSC ja està venut a ERC”, ha afirmat Carrizosa. Ha recordat que cal que els partits contraris a la independència treguin “un escó més”.

El candidat de Cs, Carlos Carrizosa, en l’acte final de campanya per al 14-F