Els socialistes han tancat la campanya electoral a la seva seu de Barcelona amb l’escalf d’una trentena de militants que hi han assistit presencialment mentre que la resta s’hi han connectat de manera virtual. El candidat del PSC a les eleccions catalanes, Salvador Illa, ha demanat el vot a tots aquells que vulguin un canvi a Catalunya i ha fet una advertència: “Alerta que el bucle independentista s’alimenta en bona part de l’abstenció”, ha assegurat. El cap de llista dels socialistes ha afirmat que poden obrir una “nova pàgina” a Catalunya: “Direm adeu als independentistes. S’ha acabat. ‘Goodbye’!”, ha sentenciat.

Illa ha dit que l’última dècada ha estat un “caos absolut”, amb “10 anys de mal govern”, i que s’ha volgut dividir la societat catalana en dos. Pel candidat socialista, és el resultat d’un executiu liderat per independentistes que no han deixat de gesticular “per ocultar la seva incompetència i que encara no ha reconegut les seves mentides ni errors”.

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha fet costat al candidat i n’ha estat la sisena intervenció a Catalunya en aquesta campanya. Sánchez s’ha referit a l’acord signat pels partits independentistes contra el PSC i l’ha qualificat com “el pacte de la por”. Pel president de l’executiu, el 14-F s’ha de triar entre coalicions de l’odi o Salvador Illa. Entre els socialistes del públic presencial hi havia l’expresident José Montilla, a qui Sánchez ha dedicat unes paraules d’agraïment i ha situat com a referent.

Salvador Illa ha estat acompanyat també per la número dos de la llista, Eva Granados, i la presidenta del Senat, Pilar Llop, que ha encomanat al candidat la missió d’unir Catalunya: “No permetrem que alguns retorcin les institucions per instal·lar el totalitarisme. Aquí no hi sobra ningú. Aquí s’ha de sumar”, ha sentenciat.