ERC ha donat el tret de sortida a la campanya de les eleccions catalanes del 14-F des del Teatre Monumental de Mataró, on s’han congregat unes 80 persones (entre membres del partit i militants). L’acte ha comptat amb les intervencions del candidat a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès; de la secretària general del partit, Marta Rovira, i del president del Parlament, Roger Torrent, a banda d’altres noms de la formació republicana.

Durant el tret de sortida a la campanya republicana, Aragonès ha defensat la independència per a la “reconstrucció plena d’aquest país”, després de la crisi del coronavirus. “No volem la reconstrucció econòmica i social de Catalunya des d’una Generalitat convertida en un despatx de La Moncloa, com voldria Salvador Illa“, ha dit Aragonès.

En aquest sentit, ha reblat que la república “és més necessària que mai” perquè qui hauria de negociar els fons europeus per a la recuperació i quines vacunes arriben a Catalunya “no és cap ministre espanyol, sinó representants de Catalunya”. A més, Pere Aragonès també ha reivindicat que “cada vegada que han intentat anorrear aquest país amb una guerra, una dictadura o una pandèmia, ens hem alçat”.

“Ara és el moment d’ERC”

El candidat i encara vicepresident amb funcions de president de la Generalitat ha proclamat que “després de 40 anys amb presidents socialistes o convergents, ara és el moment d’ERC”, amb una presidència de la Generalitat “independentista i d’esquerres”.

De fet, altres republicans que han intervingut en l’acte abans d’Aragonès han defensat que ERC és l’única força capaç d’eixamplar la base independentista a Catalunya. En aquesta línia, el president del Parlament i candidat, Roger Torrent, ha dit que “això és el que hem fet sempre” i que “la república no és soroll, sinó fer coses”.

Junqueres, Bassa i Romeva, aviat en campanya

Durant l’acte a Mataró, els republicans també han celebrat que “en breu s’incorporaran a la campanya” Oriol Junqueras, Dolors Bassa, Raül Romeva i Carme Forcadell, després que hagin obtingut el tercer grau penitenciari a partir d’aquest divendres. Per tant, podran sortir de la presó i participar en la campanya