sala de plens Colau ajuntament

Poc més de 20 minuts. 24 per ser exactes. És el temps que s’ha allargat el ple ordinari de gener a l’Ajuntament de Barcelona. La coincidència amb el primer dia de campanya electoral per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14-F ha fet que la sessió sigui de mínims, sense mesures de govern ni informes i també sense la part d’impuls i control que presenta l’oposició, que no farà precs ni preguntes a l’executiu municipal. Així ho va acordar la Junta de Portaveus per no interferir en la campanya electoral.

L’ordre del dia d’aquest ple llampec era de 10 punts, però només hi ha hagut intervencions en dos punts. Això ha fet que la durada de la sessió no s’hagi allargat i es converteixi en el ple ordinari més breu dels últims anys. El primer debat, sobre la modificació de l’ordenança dels serveis de cementiris per al 2021 s’ha aprovat amb els vots favorables de tots els grups. L’expedient preveu la bonificació o rebaixa de determinats tipus de sepultures. La regidora d’Hisenda, Montserrat Ballarín, ha explicat que això permetrà la rehabilitació d’algunes d’aquestes sepultures.

Debat urbanístic sobre Glòries

El segon debat que s’ha tractat ha estat el pla urbanístic de Glòries que preveu la construcció d’una escola a l’antiga fàbrica de paraigües i 532 pisos a la confluència de la Diagonal amb els carrers de Los Castillejos i Consell de Cent. El govern municipal (BComú i PSC) hi ha votat a favor amb ERC, mentre que la resta de grups s’ha abstingut i ha criticat la falta de diàleg amb els veïns. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, s’ha compromès a treballar amb les entitats veïnals, que han criticat l’actitud del govern amb Glòries, i també a evitar edificis molt alts d’habitatges a la zona perquè quedin integrats a l’Eixample.

Un altre dels punts de l’ordre del dia ha consistit en ratificar el decret d’alcaldia pel qual es delega la competència per fer el sorteig de les meses electorals a una comissió de tècnics, un acte que es va fer la setmana passada. A l’inici de la sessió s’ha fet esment dels regidors que van morir l’any 2020: Joan Antoni Audet i Núria Gispert.

Habitualment, el ple de gener acollia el debat sobre l’estat de la ciutat, punt que molt probablement s’acabarà fent en el plenari de febrer. Això pot endarrerir la presentació de l’informe de la síndica del 2020, que es podria fer al març.