El govern està enllestint una aplicació mòbil per poder saber en temps real l’ocupació dels col·legis electorals. Segons ha explicat el conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, permetrà veure si el col·legi electoral on l’usuari ha d’anar a votar està ple o buit i poder triar així quina és la millor hora per anar-hi.

L’objectiu de l’aplicació és evitar aglomeracions i que es puguin garantir les mesures de seguretat per evitar contagis de la covid-19. “Malgrat la complexitat que suposa celebrar unes eleccions en plena pandèmia, han de ser una oportunitat per implementar totes aquelles eines que ens ajudin a ser més transparents”, ha dit el conseller Solé.

Col·legis electorals a mercats i pavellons

L’app també permetrà als ciutadans consultar a quin col·legi els toca anar a votar, ja que s’han canviat alguns dels espais perquè siguin més amples i ben ventilats. A Barcelona hi haurà 126 punts de votació nous i s’incorporen mercats i pavellons esportius com a col·legis electorals per garantir el compliment de les mesures sanitàries.

Tot i que el govern i partits van endarrerir les eleccions i van proposar com a nova data el 30 de maig per la situació epidemiològica, el TSJC va suspendre cautelarment el decret de la Generalitat. Les eleccions estan convocades pel proper 14 de febrer, en espera de la resolució ferma del TSJC, que ha d’arribar abans del dia 8.