La campanya per a les eleccions del 14-F del Partit Socialista de Catalunya (PSC) ha engegat passades les 17 h amb un acte des de la seu del Casal Socialista Joan Reventós, al carrer de Pallars, 191, a Barcelona. Els socialistes aposten per una campanya forta després que les enquestes els hagin situat entre els favorits a guanyar els comicis. En el primer acte de campanya, l’exministre de Sanitat i ara candidat a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha intervingut acompanyat del president de l’Estat espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.

Tots dos han apel·lat al vot útil i han demanat el suport dels votants d’esquerres per fer fora del govern el bloc independentista. Illa s’ha referit a l’última dècada com uns anys de “decadència” i ha promès que portarà Catalunya “del desgavell a les solucions”.

En la seva intervenció, Pedro Sánchez ha posat en relleu la tasca de Salvador Illa com a ministre i ha dit que exemplifica la cohesió, mentre que els partits independentistes, ha assegurat, només han generat divisió i confrontació.

Arran de les recomanacions del Procicat, el Partit Socialista ha decidit celebrar l’acte en format virtual, que ha retransmès a través del seu perfil oficial de YouTube. Aquest primer acte de campanya ha comptat amb diverses intervencions en directe dels caps de llista de les circumscripcions de Girona, Tarragona i Lleida.