Des de l’Hotel Grand Marina del moll de Barcelona, el candidat del PP a la presidència del Parlament, Alejandro Fernández, ha iniciat la campanya electoral per a les eleccions catalanes. L’acte, que ha començat a les 19 h, també ha comptat amb la intervenció del president dels populars, Pablo Casado, que ha assegurat que el partit popular és l’única via per “posar fi al procés”, que segons el líder popular “només ha estat una agonia econòmica i social per a Catalunya”. “Farem que les empreses que van marxar tornin”, ha dit Casado.

“Un partit de porta ampla”

El candidat català, Alejandro Fernández, ha refermat que el seu és “un partit de porta ampla”, i ha afegit que “no s’exclourà cap català de la seva candidatura”. Ha carregat durament contra el PSC i, concretament, contra Illa, a qui retreu que va “deixar de preocupar-se per les vides dels espanyols” per començar a centrar-se a fer campanya electoral.

Fernández també ha dit que els populars sempre seran l’alternativa a “les amenaces que suposen tots els extrems”, una idea que també ha recollit Casado quan ha assegurat que “Vox i l’esquerra radical són els límits d’unes tenalles que asfixien els partits del centre”.

Lluitar contra la “coalició Frankenstein”

“El PP sempre ha tingut una voluntat pactista”, ha explicat Casado en aquest primer acte electoral. Per això, el conjunt popular ha volgut remarcar que ja en el seu moment va obrir les portes a negociar amb el PSOE de Sánchez i que ell, diu, “li va donar l’esquena”. En aquesta nova candidatura, el PP vol posar fi “a les encaixades de mans” del PSC amb ERC i els comuns, unes aliances que Casado ha batejat com “la coalició Frankenstein”. El capdavanter popular ha conclòs que un eventual tripartit serà presidit pels socialistes però qui “manarà”, assegura, serà l’independentisme.

Casado esmorza a Castelldefels

Abans de comparèixer en l’acte de la tarda, Casado ha passat el matí a Castelldefels. Acompanyat del portaveu popular de l’Ajuntament de la localitat, Manu Reyes, ha participat en un esmorzar amb empresaris del món del turisme i de l’hostaleria, que han pogut transmetre al líder popular les seves preocupacions davant la pandèmia.