(ACN/redacció) El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que l’acord entre Xavier Trias (Junts) i Ernest Maragall (ERC) per governar Barcelona està “molt avançat”. “Desitjo que tiri endavant”, ha afegit el president durant la seva visita aquest divendres al taller de les línies L9 i L10, a la Zona Franca. En una atenció als mitjans posterior, Aragonès ha subratllat que ara toca que la militància dels partits decideixin.

Negociacions per a la investidura

Tot això, mentre el PSC redobla la pressió als comuns i els insta a “reconsiderar” la seva posició. La responsable del PSC a les negociacions per formar govern a Barcelona, Laia Bonet, ha assegurat que “no s’entendria que Ada Colau, que va néixer políticament el 2015 per fer front a l’alcalde Trias, acabi el mandat fent possible amb els seus vots que Trias torni a l’Ajuntament com a alcalde”.

De la seva banda, Trias per Barcelona i ERC manifesten que segueixen treballant i avançant per arribar a un pacte, per bé que de moment no hi ha res tancat. Segons ha pogut saber betevé, Xavier Trias i Ernest Maragall s’han reunit aquest divendres a l’Ajuntament per acabar d’ultimar l’acord. Si la negociació prospera, les bases d’ambdós partits hauran de ratificar el pacte aquest dissabte al matí, és a dir, a poques hores del ple d’investidura.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?