Primer pas per comprar la Miranda

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el pla urbanístic que permetrà tirar endavant la compra de l’edifici i els terrenys de La Miranda, un equipament del barri de la Salut, a Gràcia, que fins ara estava en mans de particulars, però el preu del lloguer i la baixada d’ingressos per la pandèmia posava en risc la continuïtat de l’associació que la gestiona. Per això, el consistori s’havia compromès a buscar-hi una solució.

Finançada amb els ingressos del Parc Güell

L’operació es finançarà amb els ingressos que genera la gestió del Parc Güell, tal com preveu el Pla estratègic del parc per als anys 2023-2026, i implicarà la compra d’una parcel·la de 455 metres quadrats. El sòl ha estat qualificat com a equipament comunitari i el nou pla urbanístic preveu que tingui usos culturals i que sigui de titularitat pública.

Quan la compra de l’equipament ja s’hagi fet efectiva, el districte de Gràcia en podrà cedir la gestió a La Miranda, una associació privada amb vocació de servei públic que es dedica a fomentar la convivència entre el veïnat des del 2002.