La Pau és un dels propers barris on s’hauria de posar en marxa un pla de regeneració urbana per rehabilitar les finques amb problemes estructurals, a l’estil del que s’està fent al Besòs. En aquest barri, de moment, però, només s’ha rehabilitat una finca, mentre que a la Pau, l’Ajuntament encara no ha concretat un calendari clar. Això preocupa els veïns, que temen que el pla no s’acabi concretant.

Habitatges construïts a correcuita

L’Associació de Veïns de la Pau fa anys que assenyala que cal una intervenció de millora a bona part de les finques del barri, construïdes a correcuita als anys 60 pel govern franquista. Segons Francisco Liñán, d’aquesta associació, cal “una inspecció integral per saber quins blocs presenten problemes” i ajudes ja que, tot i que els pisos no són públics, sí que ho eren en el moment en què es van construir.

Liñán assegura que hi ha pisos que tenen desperfectes a l’interior i també a l’exterior, com el cas de la finca que va perdre una part de la façana per una forta ventada i que encara no està reparada.

A la cua del Besòs

El calendari d’actuació per a les finques del barri del Besòs, més dilatat en el temps del que esperaven les associacions de veïns, ha estat clau per aixecar les alarmes. “Igual que al Besòs van amb molt retard, aquí només s’han fet els processos inicials i estem molt preocupats”, explica el president de l’AV Pau, Miguel Romera.

Els veïns tenen por que, si el projecte s’allarga, els afectats no puguin acollir-se als fons europeus Next Generation com en un inici plantejava l’Ajuntament.