L’Ajuntament ha arribat a un acord amb els propietaris de la casa situada a l’avinguda del Coll del Portell, número 74, per iniciar els tràmits d’adquisició de l’immoble. Es tracta d’una finca que data del 1936 i que des de l’any 2002 acull l’associació cultural i comunitària La Miranda en règim de lloguer. L’entitat, molt arrelada al barri de la Salut, organitza regularment en aquest espai concerts, recitals de poesia i sessions de DJ així com tallers de ioga, pintura i dansa, entre d’altres.

La compra de la seu de La Miranda, prevista per al 2024, forma part del Pla estratègic del Parc Güell 2023-2026 que inclou donar un retorn social del parc a la ciutat a través d’inversions per un valor de 15 milions d’euros. Un cop feta l’operació, de la qual no s’ha fet públic el cost, el districte de Gràcia cedirà l’ús de la finca per a fins culturals. Segons explica la secretària de l’associació, Lucía Peregrín, “això assegurarà la continuïtat del nostre projecte, ja que no haurem d’assumir-ne el lloguer [més de 2.000 euros mensuals] i ens podrem centrar més en la programació cultural”.

Un equipament de 1.000 metres quadrats

Properament, l’Ajuntament tramitarà un pla especial urbanístic que definirà l’ús i el caràcter públic de l’espai, que té gairebé 1.000 metres quadrats, dels quals 660 són jardins, dividits en diversos nivells. També es preveu fer-hi millores d’accessibilitat que permetran que la gent gran del barri també pugui participar en les activitats. Actualment La Miranda té més de 100 associats i és l’entitat gestora del projecte Salutem – Accions Comunitàries del barri de la Salut.