comissaria Guàrdia Urbana a Sarrià

L’Ajuntament de Barcelona aprova destinar 19 milions a construir la futura comissaria de la Guàrdia Urbana de Sarrià – Sant Gervasi, que estarà enllestida el 2026. Des de 1988 l’espai policial és a la finca de Can Ponsic —on comparteix espai amb l’Escola Municipal de Música—, però el 2019 es va decidir que tindria edifici propi, a la mateixa avinguda de J. V. Foix però a uns metres de distància.

Trasllat de la GUB des de Can Ponsic

Fa gairebé 40 anys que escola i policia comparteixen Can Ponsic, un edifici que Josep Maria de Ponsich va llegar a l’Ajuntament amb la condició que fos un espai destinat a un conservatori de música. L’any 1986, la planta baixa de l’edifici va ser rehabilitada per instal·lar-hi les dependències de la Guàrdia Urbana i, posteriorment, l’any 1992, es va instal·lar l’Escola Municipal de Música a les plantes superiors. El 2019, l’acord polític va encarrilar el trasllat de la comissaria per alliberar espai per al centre musical.

Espai ampli i integrat en l’entorn

La nova Unitat Territorial de la Guàrdia Urbana es construirà en el número 103-109 de l’avinguda de J. V. Foix, a tocar de la ronda de Dalt i de la rotonda de Can Caralleu. Les noves instal·lacions seran més grans, amb una superfície total de 4.828 m² construïts i 3.887 m² útils distribuïts en sis plantes, dues d’elles al soterrani.

comissaria Guàrdia Urbana a Sarrià

Serà un edifici integrat en l’entorn i que acollirà, no només els 140 agents que actualment estan destinats a aquest territori, sinó també els que provinguin de les noves promocions previstes de la Guàrdia Urbana.