L’associació veïnal i cultural La Miranda ha iniciat una campanya de micromecenatge a través de Goteo per fer front a la baixada d’ingressos causada per la pandèmia, que sobretot anaven destinats a pagar el lloguer de la seu. L’entitat està autogestionada per veïns de la Salut que de manera voluntària organitzen activitats gratuïtes per al barri.

campanya ajuda la miranda
L’associació ha demanat fins a 7.300, euros que equivalen a quatre mensualitats del lloguer

Els tallers i quotes, única font d’ingressos

La Miranda segueix oberta als diferents col·lectius que en fan ús. Però pel que fa a activitats, només s’hi poden programar tallers amb aforament limitat, l’única font d’ingressos actual, amb la quota de socis. Expliquen que el gruix que permetia pagar el lloguer de l’espai provenia sobretot de la barra de concerts o de dinars populars.

La nostra situació econòmica no és crítica de ‘tancarem demà’, però no podem sostenir en el temps aquesta situació i perilla haver de tancar a finals d’any si la cosa no canvia
Maria Lomascolo, presidenta de La Miranda

Una crida perquè els veïns es reactivin

Davant la millora de la situació sanitària, els veïns confien a recuperar aviat les activitats que sustentaven La Miranda econòmicament. Per això, més enllà del suport econòmic que ja han començat a rebre, esperen que la campanya també reactivi a tothom qui omplia de vida aquest pulmó cultural i comunitari de la ciutat.

Que la roda torni un altre cop a girar. Sobretot tornar als dinars populars, més limitats, cicles culturals, microteatre, concerts…
Pilar Alegre, La Miranda

A les portes de celebrar 20 anys

El col·lectiu espera seguir nodrint de vida comunitària el nord de Gràcia molts anys més i celebrar el 20è aniversari de La Miranda el 2022. Per això confia a obtenir els diners per pagar el lloguer de l’espai i tornar a omplir de vida el que descriuen com un petit oasi dins de Barcelona, obert i inclusiu, on circulen idees solidàries, ecologistes i feministes.