El grup d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona manté la incògnita sobre què votarà al pressupost municipal per al 2023 i no ho anunciarà fins aquest dijous. “Encara no hi ha acord definitiu”, ha explicat aquest dimarts el portaveu d’ERC, Jordi Coronas, que ha apuntat que “s’ha avançat” amb les negociacions però que en alguns temes, com ara les inversions, hi falta concreció.

Coronas no ha volgut detallar quines són les partides que ERC reclama afegir al pressupost per respecte a la reunió de l’executiva que el partit farà dimecres. En matèria d’inversions, el portaveu dels republicans ha admès que està “bastant encallat” perquè “està tot venut i costa avançar”. També ha dit que s’ha posat èmfasi en programes socials i econòmics per fer front a la situació de crisi.

La negociació és honesta i amb respecte per les dues parts. El clima de negociació és bo. El resultat? Ja ho veurem”
Jordi Coronas, portaveu del Grup Municipal d’ERC

La votació definitiva, divendres al plenari

ERC farà públic el vot dijous, el dia abans del ple de desembre, en què es portarà a aprovació definitiva el pressupost de l’Ajuntament. Per això, en la Comissió d’Economia extraordinària d’aquest dimecres, prèvia al ple, els republicans faran reserva de vot. La setmana passada, el govern va donar gairebé per fet l’acord amb ERC perquè se’ls ha acceptat tot el que demanaven, però des d’Esquerra van insistir en més concreció.