El Grup Municipal d’Esquerra Republicana a Barcelona presentarà un prec a l’alcaldessa, Ada Colau, en el plenari d’aquest divendres perquè avanci un any la prohibició d’utilitzar estufes a les terrasses de la ciutat i es comenci a aplicar l’1 de gener del 2024. L’Ordenança de terrasses actual ja preveu la prohibició d’aquestes estufes, però a partir de l’1 de gener del 2025. “Creiem del tot justificat aquest avançament”, afirma Jordi Coronas, portaveu del Grup Municipal del ERC.

Els republicans justifiquen que “totes les mesures són importants per reduir les emissions”, especialment en el context actual d’encariment del preu del gas i dels combustibles. “Esperem que el govern municipal també ho vegi de la mateixa manera”, diu Coronas. Justament a principis de desembre la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) també va demanar al consistori avançar la prohibició de les estufes de combustió a les terrasses. En aquest cas, però, la FAVB demanava que s’apliqués de forma immediata, a partir del gener del 2023.

Denuncien l’ús d’estufes en actes a l’Ajuntament

ERC també ha qualificat d'”incoherent” que l’Ajuntament de Barcelona encara utilitzi aquests aparells en actes municipals, tot i haver aprovat una modificació de l’ordenança per prohibir-les. “Demanarem explicacions”, ha dit Coronas. El republicà ha posat d’exemple l’ús d’aquestes estufes a la galeria gòtica durant el còctel posterior a l’entrega de les Medalles d’Honor de Barcelona 2022 i, més recentment, aquest dilluns, quan, segons ha relatat, es van utilitzar sis estufes en el refrigeri posterior a l’entrega de la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a Jaume Sisa.