El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle (Units per Avançar), ha confirmat aquest dimecres que si opta per una candidatura a la Generalitat, tal com ha anunciat que té intenció de fer, abandonarà el govern de Barcelona. “Si arribat el cas m’integro en una candidatura, està clar que això seria incompatible amb les meves responsabilitats a l’Ajuntament de Barcelona”, ha dit Batlle en una entrevista a Ràdio 4.

D’aquesta manera, Batlle acata l’avís que li va fer el líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, que li va dir que no és compatible estar al govern i ser candidat a la Generalitat. Tot i que, d’entrada, Batlle va respondre que “els regidors podem fer més d’una activitat”, a l’entrevista d’aquest dimecres ha deixar clar que si fa el salt al Parlament, abandonarà el govern municipal “de manera endreçada i ordenada”. Mentre això no passi, ha dit que estarà dedicat a l’àrea de Seguretat.

“Un govern trencat i paralitzat”

A l’entrevista, Albert Batlle ha assegurat que el govern de la Generalitat està “trencat i paralitzat” i que el president Quim Torra està “totalment amortitzat”. Per això, ha apostat per una nova força política allunyada de la confrontació: “La proposta que faig és d’amplíssima confluència”. Fins i tot, el dirigent d’Units per Avançar ha picat l’ullet als alcaldes del PDeCAT “tips de les interferències de Carles Puigdemont” perquè participin en la confluència.