El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha admès que la crisi del coronavirus deixarà Barcelona aquest estiu, molt probablement, sense turistes d’altres països. “Anem a un estiu sense visitants estrangers”, ha assegurat Collboni en una entrevista a betevé, en què ha reconegut que això “afectarà l’economia de la ciutat”. També ha explicat que l’arribada de turistes estrangers dependrà de quins països aixequin les fronteres o de si es poden reobrir els hotels.

Sense línies vermelles per refer el pressupost

Per fer front a l’impacte econòmic del coronavirus a la ciutat, Jaume Collboni ha reiterat l’oferta als grups municipals per refer el pressupost del 2020 i treballar pels comptes del 2021 “amb el consens més ampli possible”. Fins i tot, el govern espera anar més enllà de l’acord a quatre que hi va haver al gener. Per aconseguir-ho, el primer tinent d’alcalde ha admès que “no hi haurà línies vermelles” en la negociació: “El que volem és salvar empreses i llocs de treball”.

Tot i això, ha donat com a poc probable l’escenari de prescindir d’algunes taxes i impostos durant el 2020. “Els serveis públics són més necessaris que mai, i hem de ser molt curosos amb la fiscalitat”, ha apuntat. Collboni ha afegit que si baixen els ingressos caldrà tocar la despesa i que la prioritat seran la sanitat i el suport a l’activitat econòmica. No ha detallat, però, quines inversions o despeses es deixaran de fer. El govern municipal preveu refer els comptes del 2020 abans de l’estiu.

El desconfinament dels menors

En l’entrevista, el primer tinent d’alcalde ha valorat l’anunci del Govern espanyol de deixar sortir els menors de 14 anys al carrer a partir del 27 d’abril per acompanyar els adults a fer tasques bàsiques. Després del rebombori que ha generat la decisió —l’alcaldessa ha reclamat que els nens puguin sortir a passejar—, el líder socialista ha dit que espera un aclariment per part de l’executiu central. “Cal ser molt clars en els missatges perquè tothom apliqui les mesures”, ha dit.