L’Ajuntament de Barcelona vol tirar endavant un gran pacte de ciutat per fer front a la crisi del coronavirus. I ho farà convocant pel proper dimarts 28 d’abril a la tarda una reunió amb tots els agents implicats. És a dir, amb el govern, els grups de l’oposició i amb representants econòmics i socials, uns dels sectors més afectats per la pandèmia. S’inclou també a sindicats i l’àmbit cultural.

El consistori remarca la voluntat d’arribar a acords

Segons el tinent d’alcalde, Jaume Collboni, hi ha una flexibilitat i voluntat d’entesa amb tots els grups per tal d’afrontar conjuntament aquesta crisi. Ha dit que “estem davant d’una situació mai vista i, per tant, la resposta ha de ser inèdita i nova”.

El govern municipal recull amb aquest anunci algunes propostes que se li van fer des de l’oposició aquest divendres en el plenari muncipal. De fet, el líder d’ERC a l’Ajuntament, Ernest Maragall, ja va parlar d’una taula de ciutat en una entrevista a betevé. Els regidors d’Esquerra han celebrat en piulades a Twitter que el govern municipal hagi escoltat la seva proposta.

Es renegociarà el pressupost del 2020

El regidor de Presidència i Pressupostos, Jordi Martí, ha anunciat una altra trobada, en aquest cas amb els set grups municipals que hi ha actualment al consistori per refer el pressupost del 2020. I la voluntat és que hi hagi entesa també per aprovar els pressupostos del 2021.

Segons Martí, “la societat ens demana posar-nos d’acord, amb tothom. La situació és molt fotuda’, un de cada dos barcelonins té afectada la seva situació laboral”. Per això ha remarcat que es necessita un acord unànime per fer front a aquesta situació d’emergència.