L’Ajuntament de Barcelona ha volgut tancar la polèmica suscitada per la retirada de cartells electorals aquest dissabte a Barcelona. Després d’un vídeo d’una treballadora municipal que retirava un cartell de Junts d’un fanal a la Vila de Gràcia i de les nombroses crítiques per part de les files de JxC, el consistori ha compartit dues imatges d’un magatzem amb alguns dels cartells retirats. D’aquesta manera, ha volgut visibilitzar que s’han retirat elements de tots els colors polítics, i no només de la formació de Laura Borràs. Alhora, fonts municipals n’han explicat la retirada: “No es poden penjar cartells amb brides als fanals”.

Les imatges difoses mostren desenes de cartells de formacions polítiques diferents amuntegats. Segons l’Ajuntament, es guarden per poder tramitar la infracció de l’ordenança municipal que estableix en quins espais es poden penjar cartells i en quins no. En aquest sentit, des del consistori insisteixen que, en compliment de la normativa, els equips de neteja retiren aquests elements quan els troben on no toca.

“Les brigades municipals actuen igual amb la retirada de la propaganda de tots els partits i fan la seva feina amb total imparcialitat“, apunten fonts municipals.

Colau demana a JxC una rectificació

La polèmica dels cartells ha anat més enllà quan membres de JxC han compartit imatges del fanal del carrer d’Astúries -d’on s’havia retirat el cartell de Borràs- amb un altre cartell: el de la candidatura de Jéssica Albiach (En Comú Podem). L’Ajuntament puntualitza que, si algun altre partit penja una altra imatge, la brigada la treu de nou quan torna a passar. De fet, hores més tard, al fanal del carrer d’Astúries ja no hi havia cap cartell electoral.

Després del comunicat del consistori, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat a Junts per Catalunya que rectifiqui les seves acusacions, que ha qualificat de “teories conspiratives delirants” i que, afegeix, “qüestionen” la professionalitat dels treballadors municipals. Colau s’ha referit directament a un tuit de Carles Puigdemont, a qui ha retret haver donat crèdit a l’acusació.