(ACN) L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha irromput aquest dissabte per primer cop en la campanya del PDeCAT per a les eleccions del 14-F en un acte municipalista des de Reus. Ho ha fet de manera telemàtica.

Mas ha fet una crida a “no donar res per perdut” i ha reclamat “moral de victòria”. “Hi ha curses per veure qui queda primer, però m’agradaria que fos una cursa per veure qui pot ser més útil”, ha assegurat. L’expresident ha recordat la seva tasca durant l’anterior crisi econòmica i ha afirmat que, tot i que la Generalitat estava “arruïnada”, van “lluitar fins a l’últim moment per sortit del pou”.

“Doble aposta, per la llibertat i el bon govern”

L’expresident de la Generalitat també ha assegurat que el vot pel PDeCAT és una “doble aposta”, per la “llibertat” i pel “bon govern”. “El bon govern vol dir tenir la humilitat i l’interès d’escoltar, i el coratge i la determinació per decidir”, ha resumit. Mas ha criticat aquells que decideixen sense escoltar, així com els que escolten, però no prenen mai decisions, i ha assegurat que és el “moment” de portar persones “preparades” als llocs on es prenen les decisions.

Així mateix, ha recordat la seva tasca al capdavant del govern com una mostra de “compromís” amb la ciutadania. “Si molts de nosaltres fa uns anys no haguéssim fet el pas d’apostar clarament per la llibertat del país, avui no hi hauria la meitat de gent que vota per la independència de Catalunya”, ha assegurat.

Chacón situa el PDeCAT a la “centralitat política”

La candidata del partit a les eleccions, Àngels Chacón, ha centrat una part del seu discurs en criticar l’estratègia de “confrontació intel·ligent” del partit de Laura Borràs. “Ens voldrien dividits, desmoralitzats i abatuts, però hem de ser més intel·ligents que mai”, ha assegurat la cap de llista.

Chacón ha reivindicat el “doble vot” del partit demòcrata i ha assegurat que són “l’independentisme que diu la veritat”. En la seva intervenció, la cap de llista de la formació també s’ha referit a unes declaracions de la candidata de JxC, Laura Borràs, en què assegurava que és “més d’esquerres que el senyor Illa”.

“Ja va bé que la gent sàpiga on som”, ha manifestat Chacón. La candidata ha situat la CUP, ERC i JxC en el bloc de l’esquerra, contraposat amb la “centralitat política i social” del PDeCAT. La cap de llista ha demanat als votants que “tinguin memòria” i ha assegurat que una pròrroga de la situació actual durant quatre anys més “esgota el més valent”.