Falta de consens, mesures tímides o guerra al vehicle privat. Són algunes de les expressions amb què l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona valora el pla del govern municipal per donar prioritat als vianants amb el desconfinament pel coronavirus. Entre altres mesures, es preveu ampliar voreres en carrers com el del Consell de Cent, Girona o la via Laietana, i eliminar part dels laterals a la Diagonal i la Gran Via perquè hi passin els vianants. També es faran més carrils bici i bus.

ERC: “En l’esperit hi podem coincidir”

ERC ja va plantejar accions per guanyar espai públic amb el desconfinament i celebra que les mesures anunciades vagin en aquesta línia. Tot i això, Max Zañartu (ERC) lamenta que siguin “mesures tímides” centrades a l’Eixample. El regidor ha reclamat que allà on s’havia de fer una reforma, com a la via Laietana o al carrer de Girona, no es quedi ara només en “urbanisme ‘low cost'”.

JxC: “El govern ha tirat pel dret”

Junts per Catalunya ha denunciat que les mesures s’han pres “de forma unilateral” sense tenir en compte l’oposició ni convocar les entitats del Pacte per la Mobilitat. “El govern ha tirat pel dret”, ha lamentat Francina Vila. La regidora valora que els vianants guanyin més espai, però critica que el govern d’Ada Colau aprofiti l’estat d’alarma per “imposar el seu model ideològic” de mobilitat.

Cs i PP denuncien una “guerra al cotxe”

Des de Ciutadans, Luz Guilarte considera una “terrible irresponsabilitat” que el govern municipal hagi presentat aquest pla dos dies abans de la reunió convocada amb partits i agents socials i econòmics per fer un pacte per a Barcelona. “Posen sobre la taula el seu programa ideològic en contra del vehicle privat”, ha denunciat Guilarte.

El líder municipal del PP, Josep Bou, ha criticat que el govern de Colau d’“imposar un model de mobilitat ideològica que declara la guerra al cotxe”. Des de Barcelona pel Canvi, la regidora Eva Parera ha piulat que el govern ha traspassat una línia vermella: “Aprofitar aquesta crisi per imposar un model de ciutat ideològic”.