Fins ara Nou Barris només disposava d’algunes zones blaves d’aparcament, però l’extensió de l’àrea verda arribarà al districte al setembre. L’Ajuntament va anunciar fa uns dies al veïnat la intenció d’ampliar l’àrea veïna dels Congrés i els Indians a la part sud del barri de Vilapicina i la Torre Llobeta. Ho fa com a resposta a les peticions que va engegar part del veïnat tot just es va implantar l’àrea verda als barris fronterers. La intenció era no acollir els cotxes desplaçats des d’altres carrers propers. Al·legaven, a més, la dificultat afegida per trobar aparcament en una zona plena de carrers amb zona mixta de vehicles i vianants.

Una àrea verda entremig de dos districtes

L’Ajuntament no crearà una nova àrea verda, sinó que ampliarà la ja existent al Congrés i els Indians, aprofitant així per regularitzar la zona. Actualment aquesta àrea de pagament acaba a la Riera d’Horta, un carrer que focalitza la major part de les 500 places que es pintaran de verd. També es pintaran les places que hi hagi en el tram fins al passeig de Fabra i Puig, la Meridiana i Arnau d’Oms. Aquesta delimitació divideix el barri, fet que no acaba de convèncer alguns veïns. “És una zona que abasta massa territori. Ens divideix el barri en dos. La clau era pensar una mica com a Nou Barris o com a Vilapicina, no una ampliació d’una existent“, afirma Jordi Sànchez, un dels veïns.

Opinió veïnal dividida

I és que hi ha opinions de tots els colors entre els veïns. La mesura satisfarà a tots aquells que van demanar l’àrea verda per reservar les places per al veïnat. “Per aquesta zona és molt complicat aparcar. Sempre la trobem plena, i hi ha molts cotxes que pràcticament no es mouen. I fa uns anys van pacificar molts carrers i hi van prohibir aparcar”, lamenta Alejandro Bosque, un altre veí. A l’altra banda hi ha qui considera que la mesura no resoldrà el problema. “És recaptar i potser que hi hagi més mobilitat de cotxes que estan aparcats sense moure’s”, afirma Serafín Domínguez.

Implementació prevista al setembre

A partir de mitjans de juliol el veïnat començarà a veure tasques de senyalització. També rebran cartes informatives per aconseguir la targeta de resident. I la idea de l’Ajuntament és activar l’àrea verda ampliada del Congrés i els Indians el 7 de setembre.